Alaptez inca..pitic de 1 an și 6 luni – Săptămână internațională a alaptarii


Acum mi se pare atât de simplu, firesc și normal sa fac ăsta.  Când spun acest lucru,  nu înseamnă ca este ușor.  Este solicitant și obositor. Sa fim serioși.! Ne dorim sa alaptam pentru ca este minunat sa faci asta,  sănătos din toate punctele de vedere și firesc, însă este solicitant.

Când spun ca este simplu acum, mă refer la primele săptămâni cu bebe acasa. Atunci când nu aveam lapte ( sau așa consideram eu) și David nu vrea în nici un fel sa aibă vreo relație cu sânii mei. A fost greu, dar am trecut cu bine peste acea perioada. Am mai vorbit aici despre acest subiect. Atunci era greu pentru ca mă simțeam inutila și neajutorata.

Acum, este înnebunit dupa tzitzi. Dacă as sta cu el în casa toată ziua, ar fi în stare sa stea cu prietena lui tzitzi toată ziua- ceea ce mă obosește cumplit uneori, însă, atunci când îl văd atât de împlinit și de fericit ca poate sa se alinte la sânul meu, în brațele mele…îmi trece oboseala. Am pornit pe calea aceasta și m-am străduit atât de mult ca sa pot sa alaptez, încât mi-ar fi mila de toată munca noastră depusa sa îl înțarc așa brusc și fără resentimente.

Și mă topesc toată atunci când fericirea iși găsește loc în privirea lui gingașă, savurând o porție de iubire în brațele mele.

 

 

Reclame

4 păreri la “Alaptez inca..pitic de 1 an și 6 luni – Săptămână internațională a alaptarii

  1. Ei, si am facut si 5 luni! Tiberiu e maricel, insa nu e alaptat exclusiv la san. Imi pare ca am pierdut batalia asta, ma bucur enorm insa cand pot ajuta alte mamici sa reuseasca (de curand am dat SNS-ul unei alte mamici care s-a ajutat de el 5 zile si bebe acum e la san exclusiv). Insa am descoperit din pacate ca ma cam aflu in cei 2% care nu pot alapta din cauze medicale. In cazul meu, anemia mea care-i cauzata de functionarea deficitara a SPLINEI. Faptul ca am un chist pe splina m-a cam impiedicat sa alaptez si o parte din sufletul meu s-a mai linistit cand am aflat DE CE. Ca te macina intrebarea asta de te face sa te simti in toate felurile. Si cu toate ca alaptez partial(cam un sfert ia de la mine, restul lapte praf), tot ma simt uneori ca si cum n-as fi cea mai buna mama de pe pamant. Dar poate nici nu sunt, or fi altele mai bune. M-am simtit si eu inutila si uneori nu pot sa zic ca nu ma mai simt, insa ce pot sa fac? Nocorul meu e ca m-au ajutat acele (acupunctura) ca sa imi puna splina pe picioare cat de cat si sa vina laptele. DACA ajuta pe cineva, verificati daca pe langa anemie nu aveti cumva si probleme cu splina si mergeti la acupunctura, ajuta enorm! (in 2-3 sedinte s-a declansat si mai mult lapte decat aveam deja, s-a cunoscut diferenta).

  2. A…si sa nu uit! Stiu ce spui. E minunata senzatia aia cand il vezi cum se cuibareste la sanul tau! Da, de-asta eram trista si deceptionata, pentru ca am tanjit cred toata viata dupa sentimentul asta, dupa a-l face pe pui fericit si a ma simti utila si implinita. Acel sentiment nu se compara cu nimic in lume, poate doar cu ce-am simtit cand l-am nascut si l-am tinut singura in brate de cum a iesit, punandul la mine pe piept…

    • Minunat! Felicitări pentru bebe! Ești o mama minunata cu siguranță! Iubirea materna nu sta în litri de lapte pe care poți sa-i produci…așa sa gândești! Sunt cazuri când nu se poate și nu trebuie sa te simți vinovata din cauza ăsta. Din contra. Te îmbrățișez cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s