Retraire


Copilaria lor este un prilej de a scoate la iveala copilul din mine.

Vad o mutrita care da sa planga si fara sa vreau sau sa imi dau seama patrund acolo in interiorul lui/ei in sufletul si mintea aceea…Resimt ceva ce cunosc de mult, dinainte de a-mi cunoaste primul copil..

Bucuria lor este molipsitoare, atat de naturala si fireasca. O bucurie sincera. Atat de autentica incat o simt si eu ca si cand nimic altceva nu as mai fi cunoscut pana atunci pe pamant..

Intrebari fara raspuns sau cu prea multe…Raspund cu atentie..oricat de stupinde mi se par uneori …

Stiu cat de important este raspunsul meu…Nu stiu din carti acest lucru , ci este ceva mult mai profund..este o cunoastere care vine de departe, dintr-un timp intunecat , de pe vremea cand parca aveam si eu mii de intrebari fara raspuns…

Parca tot ce traiesc ei, eu cumva retraiesc…si uite asa copilul din mine ma insoteste mereu in ultimii ani..cateodata fara ca macar sa imi dau seama. Toate gesturile, mutritele, crizele, bucuriile , tristetile lor sunt si ale mele…si nu…nu doar pentru ca sunt copiii mei si nici pentru ca sunt mama lor , ci pentru ca undeva in negura timpului pierdut am fost si eu acolo..am simtit la fel, am trait la fel. M-am bucurat si eu candva cu atata puritate, am plans din suflet si am iubit neconditionat tot ceea ce ma inconjura. Am avut si eu dileme de copil..si stiu prea bine ( desi nu imi dau seama de unde, dar cu siguranta tot din indepartari….) cat de sensibil este un suflet de copil..

Copilul din mine nu a uitat …retraiesc ce am uitat , ce poate nici nu stiu ca am stiut vreodata…Acest copil se zbate si vrea mereu sa imi spuna cate ceva…ii spun sa aiba rabdare..suntem la inceput de drum…avem atat de multe de descoperit, de retrait, de vindecat..

Rabdare, copil frumos si mult uitat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s